Mari emoții

V-am spus că băiatul meu mai mare (7 ani) a plecat în prima lui tabără la munte? V-am spus că în aceste zile m-am perpelit pe toate părțile, și pe dinăuntru și pe dinafară? V-am spus că luni am plâns de se scutura cămeșa de pe mine? Nu? Nu v-am spus? Păi n-aveam cum, că sînt în apnee de duminică.

Probabil nu v-am spus nici că, după mai bine de 11 ani, am văzut munții, ăia adevărați, și că m-au năpădit mii de amintiri. Cu fiecare imagine pe care ochii o capturau, în minte și în mine se derulau senzații, mirosuri, fețe, râsete, cuvinte, sentimente, ploi, plimbări, asupra cărora nu puteam zăbovi atunci, că mă dedicam copilului meu, dar care se trezeau una după alta ca după un lung somn amorțit.

Probabil nu v-am spus nici că prima mea excursie a fost tot la munte, și că îmi era dor de mama, și că fata care dorea să mă consoleze era dezamăgită că nu-i venise iubitul la întâlnire, și că am sfârșit consolând-o eu pe ea. Întâi am plâns eu, pentru dorul meu,  apoi a plâns ea, pentru dorul ei, pe urmă am râs amândouă și am mâncat cea mai bună brânză mâncată vreodată.

Și uite-mă acum, cu inima plină, cu amintiri mai vii ca niciodată, cu plânsul rotund și împlinit, cu mine copil, cu mine mamă, cu mine azi și cu mine în alte timpuri, cu un copil la munte, căruia trebuie să-i mulțumesc pentru noianul de emoții trăite și retrăite.

Azi respir și eu. De azi după amiază voi respira în tihnă tot aerul, pentru că azi se întorc aventurierii. Sper să nu fac implozie până atunci. :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s