Navigare

„Pentru a naviga este nevoie de coordonate geografice, abilitate, experiență și o anume doză de curaj. Nu foarte departe este și poetul; un autor, de fapt,  trebuie să fie capabil să înfrunte și să evidențieze, prin intermediul scrisului, bucuria și durerea de a trăi. O sarcină nu chiar ușoară. Între furtuni nepotolite și monștri mitologici, cum ne învață literatura, fiecare navigator vrea ca, scrutând orizontul, să spună: „Pământ!”, fie asta sinonimul geografic al unui nou loc de descoperit, fie asta sinonimul vizibil, real al unei nesperate dar dorite întoarceri acasă. Fiecărui autor din prezenta serie, i s-a cerut să treacă  peste Coloanele lui Hercule, pentru a crea un jurnal poetic personal, o metodă de definire a gândurilor cele mai intime și a trăirilor cele mai intense; un mod de a expune propria mare de dinăuntrul nostru, astfel încât să poată fi un Ulise al lumii, un Ulise în lumea contemporană.” – așa scrie pe coperta cărții, iar eu cred că e foarte frumos spus.

Vă spuneam mai demult, aici, cum câteva din poeziile mele urmau a fi publicate, iar înainte de Crăciun, după o lungă așteptare și câteva peripeții, am primit, în sfârșit, cărțile!

Nu știu cât sau dacă am depășit coloanele, cert este că aceste poezii s-au scris, practic, singure. Mâna mea, stiloul meu, erau doar intermediar între marea din mine și foaia de hârtie. Nu căutam eu cuvintele, veneau ele la mine, și veneau tumultos, astfel că în timp ce scriam o poezie îmi veneau idei pentru o alta, și până să termin o primă poezie era deja  finalizată cea de-a doua. O experiență într-adevar frumoasă. Și neașteptată.

Iar mirosul cărții abia tipărite, bucuria de a o răsfoi, satisfacția vederii roadelor muncii, materializarea unor bucăți din mine, concretizarea unor gânduri sau trăiri… este înălțător. Unic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s