Personale

Navigare

„Pentru a naviga este nevoie de coordonate geografice, abilitate, experiență și o anume doză de curaj. Nu foarte departe este și poetul; un autor, de fapt,  trebuie să fie capabil să înfrunte și să evidențieze, prin intermediul scrisului, bucuria și durerea de a trăi. O sarcină nu chiar ușoară. Între furtuni nepotolite și monștri mitologici, cum ne învață literatura, fiecare navigator vrea ca, scrutând orizontul, să spună: „Pământ!”, fie asta sinonimul geografic al unui nou loc de descoperit, fie asta sinonimul vizibil, real al unei nesperate dar dorite întoarceri acasă. Fiecărui autor din prezenta serie, i s-a cerut să treacă  peste Coloanele lui Hercule, pentru a crea un jurnal poetic personal, o metodă de definire a gândurilor cele mai intime și a trăirilor cele mai intense; un mod de a expune propria mare de dinăuntrul nostru, astfel încât să poată fi un Ulise al lumii, un Ulise în lumea contemporană.” – așa scrie pe coperta cărții, iar eu cred că e foarte frumos spus.

Vă spuneam mai demult, aici, cum câteva din poeziile mele urmau a fi publicate, iar înainte de Crăciun, după o lungă așteptare și câteva peripeții, am primit, în sfârșit, cărțile!

Nu știu cât sau dacă am depășit coloanele, cert este că aceste poezii s-au scris, practic, singure. Mâna mea, stiloul meu, erau doar intermediar între marea din mine și foaia de hârtie. Nu căutam eu cuvintele, veneau ele la mine, și veneau tumultos, astfel că în timp ce scriam o poezie îmi veneau idei pentru o alta, și până să termin o primă poezie era deja  finalizată cea de-a doua. O experiență într-adevar frumoasă. Și neașteptată.

Iar mirosul cărții abia tipărite, bucuria de a o răsfoi, satisfacția vederii roadelor muncii, materializarea unor bucăți din mine, concretizarea unor gânduri sau trăiri… este înălțător. Unic.

0 comentarii la „Navigare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Sinapse

Simple, dar cu viață

So many books so little time

Omul este atat cat intelege.

BeingHuman

Makeup is art. Beauty is spirit.

My nature journal

By Adela Teban

Chaotic Shapes

Art and Lifestyle by Brandon Knoll

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

The Godly Chic Diaries

BY GRACE THROUGH FAITH

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

„Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

Sunt lipsit de complexe pe un fond timid/ unii bibliotecari ar zice ca-s agresiv//Sunt eroul meu din nou, tot ce zic e zid Cand sunt tras par treaz , cand sunt treaz par zid..

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

supravietuire a-z

Daca te pregatesti inseamna ca esti un optimist.

%d blogeri au apreciat asta: