Personale

Navigare

„Pentru a naviga este nevoie de coordonate geografice, abilitate, experiență și o anume doză de curaj. Nu foarte departe este și poetul; un autor, de fapt,  trebuie să fie capabil să înfrunte și să evidențieze, prin intermediul scrisului, bucuria și durerea de a trăi. O sarcină nu chiar ușoară. Între furtuni nepotolite și monștri mitologici, cum ne învață literatura, fiecare navigator vrea ca, scrutând orizontul, să spună: „Pământ!”, fie asta sinonimul geografic al unui nou loc de descoperit, fie asta sinonimul vizibil, real al unei nesperate dar dorite întoarceri acasă. Fiecărui autor din prezenta serie, i s-a cerut să treacă  peste Coloanele lui Hercule, pentru a crea un jurnal poetic personal, o metodă de definire a gândurilor cele mai intime și a trăirilor cele mai intense; un mod de a expune propria mare de dinăuntrul nostru, astfel încât să poată fi un Ulise al lumii, un Ulise în lumea contemporană.” – așa scrie pe coperta cărții, iar eu cred că e foarte frumos spus.

Vă spuneam mai demult, aici, cum câteva din poeziile mele urmau a fi publicate, iar înainte de Crăciun, după o lungă așteptare și câteva peripeții, am primit, în sfârșit, cărțile!

Nu știu cât sau dacă am depășit coloanele, cert este că aceste poezii s-au scris, practic, singure. Mâna mea, stiloul meu, erau doar intermediar între marea din mine și foaia de hârtie. Nu căutam eu cuvintele, veneau ele la mine, și veneau tumultos, astfel că în timp ce scriam o poezie îmi veneau idei pentru o alta, și până să termin o primă poezie era deja  finalizată cea de-a doua. O experiență într-adevar frumoasă. Și neașteptată.

Iar mirosul cărții abia tipărite, bucuria de a o răsfoi, satisfacția vederii roadelor muncii, materializarea unor bucăți din mine, concretizarea unor gânduri sau trăiri… este înălțător. Unic.

0 comentarii la „Navigare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

The Glance

Gazing Wisdom, Exploring Places and More..

APort

"Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Caragiale

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

Claudia Adriana

iulie in doi

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Trezire divina

Acesta nu e un concurs, nu trebuie sa alergi, nici macar sa incetinesti, priveste in jur si nu mai vana pe toti, n-ai nimic de dovedit, nimic de subliniat.Iar cand te-ai linistit, inima ta va sti ca muzica ta se canta.Nu pleca fara sa spui ce gandesti.  Lasa-l pe El sa te ghideze in fiecare zi.Stim cu totii ca e bine sa fii smerit. Dar nu dansa facand haz. Ai putea pierde tot. Sa nu-ti para rau.  Ai putea cadea din cer. Poti invata sa zbori doar tinand catre soare.

Liviu Rusnaciuc Petru

Să mă citești visând că te visez citind poema vieții mele de tine întrebând...

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile agli occhi ... ed anche al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

%d blogeri au apreciat asta: