Calm

Mi-a plăcut întotdeauna să stau aproape de persoane cu calități care mie, în opinia mea, îmi lipsesc sau care, deși nu sînt total absente, le-aș putea  îmbunătăți. Așa, cam ca o fetiță care se uită la vitrina luminoasă și strălucitoare, cu multe jucării frumoase, visând că privindu-le sau atingându-le, măcar una ar putea fi a ei.

Îmi plac persoanele cu sânge rece, adică acele persoane care nu lasă să traspară nicio emoție, care reușesc cu disciplină să-și controleze emoțiile, oricare ar fi ele. Eu nu sînt așa. În orice moment mă privești, înțelegi exact care este starea mea din acea clipă: dacă nu vorbesc eu, vorbesc gesturile; dacă nu îți spun eu, îți vor spune ochii. Totul vorbește și nimic nu tace.

Îmi plac femeile cu vocea puternică, cu timbrul vocal baritonal, cu o anumită uniformitate în ton, indiferent de emoția care o trăiește și indiferent de starea de spirit pe care o are. Eu, uniformitate nu am. Nici in ton, nici în voce, nici în emoții, nici în nimic.

Îmi plac persoanele care au un anume ritm în vorbire, nici prea lent, nici prea rapid, un ritm aproape muzical, plăcut. Mie mi se întâmplă uneori să vorbesc atât de repede, că nici eu nu mai știu ce vreau să spun și nici eu nu mai știu ce reușesc să spun.

Îmi plac persoanele calme, care reușesc să-și mențină această stare chiar și în fața unei situații tulburătoare. În comparație eu, care-mi pierd răbdarea fie doar așteptând liftul sau cappuccino-ul comandat la bar cu doar trei minute înainte.

Una din cumnatele mele este așa, iar eu vreau să-i spun azi (o parte din) ceea ce îmi place la ea, alături de urările mele, și de urările ale noastre, de La mulți Ani! Multă sănătate, liniște și vise împlinite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s