Personale

Calm

Mi-a plăcut întotdeauna să stau aproape de persoane cu calități care mie, în opinia mea, îmi lipsesc sau care, deși nu sînt total absente, le-aș putea  îmbunătăți. Așa, cam ca o fetiță care se uită la vitrina luminoasă și strălucitoare, cu multe jucării frumoase, visând că privindu-le sau atingându-le, măcar una ar putea fi a ei.

Îmi plac persoanele cu sânge rece, adică acele persoane care nu lasă să traspară nicio emoție, care reușesc cu disciplină să-și controleze emoțiile, oricare ar fi ele. Eu nu sînt așa. În orice moment mă privești, înțelegi exact care este starea mea din acea clipă: dacă nu vorbesc eu, vorbesc gesturile; dacă nu îți spun eu, îți vor spune ochii. Totul vorbește și nimic nu tace.

Îmi plac femeile cu vocea puternică, cu timbrul vocal baritonal, cu o anumită uniformitate în ton, indiferent de emoția care o trăiește și indiferent de starea de spirit pe care o are. Eu, uniformitate nu am. Nici in ton, nici în voce, nici în emoții, nici în nimic.

Îmi plac persoanele care au un anume ritm în vorbire, nici prea lent, nici prea rapid, un ritm aproape muzical, plăcut. Mie mi se întâmplă uneori să vorbesc atât de repede, că nici eu nu mai știu ce vreau să spun și nici eu nu mai știu ce reușesc să spun.

Îmi plac persoanele calme, care reușesc să-și mențină această stare chiar și în fața unei situații tulburătoare. În comparație eu, care-mi pierd răbdarea fie doar așteptând liftul sau cappuccino-ul comandat la bar cu doar trei minute înainte.

Una din cumnatele mele este așa, iar eu vreau să-i spun azi (o parte din) ceea ce îmi place la ea, alături de urările mele, și de urările ale noastre, de La mulți Ani! Multă sănătate, liniște și vise împlinite!

0 comentarii la „Calm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

The Glance

Gazing Wisdom, Exploring Places and More..

APort

"Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Caragiale

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

Claudia Adriana

iulie in doi

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Trezire divina

Acesta nu e un concurs, nu trebuie sa alergi, nici macar sa incetinesti, priveste in jur si nu mai vana pe toti, n-ai nimic de dovedit, nimic de subliniat.Iar cand te-ai linistit, inima ta va sti ca muzica ta se canta.Nu pleca fara sa spui ce gandesti.  Lasa-l pe El sa te ghideze in fiecare zi.Stim cu totii ca e bine sa fii smerit. Dar nu dansa facand haz. Ai putea pierde tot. Sa nu-ti para rau.  Ai putea cadea din cer. Poti invata sa zbori doar tinand catre soare.

Liviu Rusnaciuc Petru

Să mă citești visând că te visez citind poema vieții mele de tine întrebând...

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile agli occhi ... ed anche al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

%d blogeri au apreciat asta: