Să mă laud un pic, zic

Acum vreo doi ani pe Facebook am găsit un link spre un articol pe un blog. Cum voiam să văd despre ce este vorba în text, am click-at, am ajuns pe blogul respectiv, am citit articolul cu pricina, apoi încă unul, apoi încă zece, apoi încă zece pagini, și-apoi n-am mai plecat. De atunci, și până azi, am citit zilnic acel blog (cu o pauză voluntară de câteva luni, în vederea dezintoxicării de internet), scris de o femeie, și cam de câte ori citesc, cam tot de atâtea ori mă surprinde ceva: ori subiectele, ori lucrurile de care eu nu știam și despre care citesc atunci pentru prima dată, ori cititoarele acelui blog care comentează mult și frumos (cu mici excepții, desigur)  de la care aflu alte lucruri interesante, dar cel mai mult și cel mai mult îmi plac talentul ei de a scrie, libertatea ei de vorbi despre viața sa, despre subiecte pe care puțini dintre noi ar avea seninătatea să vorbească și empatia ei.

De obicei oamenii vorbesc mult și multe, dar puțin și puțini vorbesc despre ceea ce îi frământă și îi doare cu adevărat, puțin și puțini vorbesc despre durerile sufletului, despre patimile corpului, despre intimul și profundul lui, puțin și puțini își deschid inima, își dezvăluie slăbiciunile sau frustrările, dar și mai puțini recunosc sau admit că le au. Ea reușește, cu doar un „condei și-o foaie”, să identifice probleme, să răscolească în tine și să te determine să vezi ce e acolo, să nu te simți singur pe lume sau singurul care trăiește o anumită experiență, îți dă curaj să te exprimi, să-ți spui părerea sau of-ul, să ceri și să oferi soluții,  și totul într-un lac de umor, într-o mare de metafore,  într-un ocean de epitete și construcții meșteșugite, care te fac să te simți euforic  bună bucată de vreme.

Mai demult a inaugurat pe blogul ei rubrica „Cititoarele scriu”, dar cum nici prin gând nu-mi  trecea atunci să scriu, cum nu-mi imaginam că o s-ajung vreodată să scriu, cum ideea de a-mi face un blog era departe de mine atunci, am trecut grațios pe lângă subiect, până zilele trecute când văd, tot pe Facebook (e interesant totuși Facebook-ul ăsta!) anunțul ei în care spunea că așteaptă articole de la cititoare. Atunci i-am trimis un text. I-a plăcut, numai că era deja publicat pe blogul meu,  și nu putea fi publicat-duplicat. Am mai scris un text, dar emoția că scriam pentru ea și pentru blogul ei, dorința de a nu o dezamăgi, presiunea ineditului și a ceea ce mi se întâmpla,  m-au făcut să scriu un text fără cap, fără coadă și cam fără miez, abordând lucrurile  într-o manieră mult prea generală și din mai multe perspective, care n-au făcut decât să pară ceva neclar și nedefinit, aspecte de care mi-am dat seama abia când mi-a spus că  i-a plăcut, dar să încerc  ceva mai concret. Ok. Am lăsat orice gând deoparte, orice presiune și orice emoție, m-am detașat și m-am relaxat, m-am așezat la computer și am scris. Așa cum aș scrie pentru mine, așa cum aș scrie pentru copiii mei: din mine, de mine și despre viața mea. Probabil se cereau scrise,  sau probabil subiectele zăceau de mult în mine, pentru că  vreo două -trei pagini nici nu știu când s-au umplut. I le-am trimis, i-au plăcut și mi-a spus că le va publica.

Uite, cu asta voiam să mă laud: unul (pentru moment) din cele două articole scrise de mine a fost  publicat de Ea, de bloggerita, de jurnalista, de scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc, pe blogul ei, www.printesaurbana.ro,  și dacă sînteți curioși și vreți să vedeți despre ce este vorba, și dacă aveți timp,  vă invit să citiți articolul meu aici.

Mulțumesc,  Ioana! Faptul că îți place stilul meu, faptul că publici texte de-ale mele, mă onorează și mă încântă în același timp.

sursa imagine

13 gânduri despre „Să mă laud un pic, zic

    1. DIN CELE CITITE, CRED CA INVATAM SA FIM AUTENTICI ;DAR ,CATEODATA, REFUGIUL INTERIOR NE AJUTA ,SAU ,NE IMPIEDICA ;;FIECARE STIM CE ESTE VIATA, DAR NU NE AFISAM CU TRECUTUL ,SAU PREZENTUL ,AICI!!!!!!!!!!! ❤ IUBIRE ,ADEVAR SI LUMINA ESTE DEVIZA MEA ❤

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s