Personale

Timpul le rezolvă pe toate

Ori de câte ori scriu un articol despre copii, imediat mă gândesc la cei care copii nu au. Mă întorc în timp și îmi amintesc cum, atunci când nu eram căsătorită și nu aveam copii, eram în stare să citesc orice și despre orice, numai despre acest subiect nu. Se întâmpla așa probabil pentru că eu însămi îmi doream un soț, îmi doream copii, îmi doream foarte mult o familie, și această dorință întârzâia  a se împlini. Aveam cumva senzația că citind despre asta ar fi fost ca și cum aș fi învârtit cuțitul în rană. Ar fi fost ca și cum ai flutura prin fața ochilor o bucată de fleică unui om flămând. Neplăcut.

Sau, se întâmpla așa pentru că eu însămi am avut o copilărie lipsită de prezența părinților, lipsită de susținerea și protecția lor,  de sprijinul lor, de încurajarea lor, de sfaturile și de imbrățișarea lor, și, citind despre cât de fericiți erau alții, mi-ar fi provocat o puternică stare de disconfort, ca să nu-i spun acută durere. Și nu, nu mă durea fericirea lor, n-aveam o problemă cu asta, mă durea că eu nu am beneficiat de asta și nu mă puteam lăuda cu  așa lux. Dacă eu nu căutam sau evitam să citesc despre copii, nu înseamnă că nu mă puteam bucuram sincer de copiii prietenelor mele, sau de compania celor care erau crescuți altfel. Dacă eu eram singură și îmi doream o familie, nu înseamnă că nu mă puteam bucura sincer pentru prietenele mele îndrăgostite până peste cap, sau că nu mă puteam bucura sincer pentru familiile lor. Dimpotrivă, apropierea lor de mine mă făcea să mă simt parte din familia lor, mă bucuram alături de ele de considerație,  de includere, era ca și cum aș fi gustat și eu din tortul numit familie.

Și aici am ajuns la miezul subiectului: indiferent de motivul pentru care nu aveți copii (e prea devreme, aveți alte priorități, nu ați găsit partenerul potrivit, nu sînt condițiile necesare, etc) nu vă refuzați șansa, ocazia de a petrece timp frumos cu copiii altora și cu persoanele care au copii, și, neapărat, nu treceți peste articole și subiecte despre copii.

Acum am familie, am copii, și uneori mă gândesc că dacă pentru un număr de ani nu aș fi evitat subiectul, acum aș ști mai bine cum să procedez  într-o situație care pare fără ieșire; dacă nu aș fi gândit că „pe mine nu mă privește”, aș fi cumulat mai multe informații care acum mi-ar fi fost utile, așa cum mi-a fost, și îmi este  util tot ce am învățat în timp. Dacă mi-ar cere cineva părerea, i-aș spune să nu-și întoarcă privirea de la subiect, pentru că tot ce învățăm azi, ne va fi de folos mâine. Sau poimâine.

0 comentarii la „Timpul le rezolvă pe toate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

The Glance

Gazing Wisdom, Exploring Places and More..

APort

"Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Caragiale

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

Claudia Adriana

iulie in doi

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Trezire divina

Acesta nu e un concurs, nu trebuie sa alergi, nici macar sa incetinesti, priveste in jur si nu mai vana pe toti, n-ai nimic de dovedit, nimic de subliniat.Iar cand te-ai linistit, inima ta va sti ca muzica ta se canta.Nu pleca fara sa spui ce gandesti.  Lasa-l pe El sa te ghideze in fiecare zi.Stim cu totii ca e bine sa fii smerit. Dar nu dansa facand haz. Ai putea pierde tot. Sa nu-ti para rau.  Ai putea cadea din cer. Poti invata sa zbori doar tinand catre soare.

Liviu Rusnaciuc Petru

Să mă citești visând că te visez citind poema vieții mele de tine întrebând...

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile agli occhi ... ed anche al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

%d blogeri au apreciat asta: