Știință Natura

Elementul primordial

E cel mai moale și maleabil dintre toate elementele, putând lua orice formă, și în același timp reușește să erodeze și pietrele cele mai dure. E singurul element care, la răcire se dilată, în timp ce toate celelalte la răcire se contractă. E singurul element din lume care poate fi găsit în trei stări: lichid, solid și gazos. E diluantul cel mai comun. E singurul fără miros, fără gust și fără culoare. E singurul element care, deși își păstrează compoziția chimică, își schimba structura și proprietățile. Este elementul care se găsește în toate formele de viață (persoane, animale, fructe, pești, legume) și  chiar în cantități elevate, și  toate formele de viață se nasc, se formează în apă.

Da, ați înțeles, vorbesc despre apă. Dacă tot ce am spus până aici știam deja, ceea ce voi spune am văzut într-un documentar referitor la apă și la cercetătorii care, în urma a multe și variate experimente au descoperit lucruri impresionante, de care ar fi minunat să ținem cont, și pe care vreau să le împărtășesc cu voi.

Masaru Emoto este unul din cei care susține că apa răspunde la stimulii din mediul înconjurător, și că în funcție de aceștia, ea își modifică structura și proprietățile. Supusă diferitor stimuli (lumină, muzică, cuvinte) și ulterior congelată, s-a observat cum  răspunde pozitiv la stimuli pozitivi (gânduri de iubire, cuvinte de apreciere, de mulțumire, recunoștință, etc) și cum s-au format cristale  armonioase și simetrice,  și cum, la stimuli negativi (gânduri și cuvinte agresive, ofensive, violente) răspunde negativ formându-se cristale prive de armonie și claritate.

Tot el a mai făcut un experiment: a pus în 3 pahare de laborator orez peste care a pus apă, și pentru câteva săptămâni primului pahar i-a spus „mulțumesc”, celui de-al doilea „ești un idiot”, ignorând total al treilea pahar. După un scurt timp a observat cum în primul pahar orezul a fermentat, emanând un miros plăcut, orezul din al doilea pahar s-a înegrit, iar cel din al treilea pahar a mucegăit, înțelegând, printre altele, și cât de dăunătoare este indiferența, și, în atiteză, cât de benefică este atenția, considerația, recunoștința.

Ca să nu mai vorbim de religii care, deși multe și diverse, fiecare dintre ele folosește apa în diferite ritualuri, și fiecare dintre ele consideră că apa supusă rugăciunii,  capătă caracteristici miraculoase.

În fine, multe întrebări, multe răspunsuri, multe descoperiri, sau pur și simplu lucruri interesante,  puteți vedea în video de mai jos. Merită văzut, zic eu.

sursa imagine

0 comentarii la „Elementul primordial

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Sinapse

Simple, dar cu viață

So many books so little time

Omul este atat cat intelege.

BeingHuman

Makeup is art. Beauty is spirit.

My nature journal

By Adela Teban

Chaotic Shapes

Art and Lifestyle by Brandon Knoll

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

The Godly Chic Diaries

BY GRACE THROUGH FAITH

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

„Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

Sunt lipsit de complexe pe un fond timid/ unii bibliotecari ar zice ca-s agresiv//Sunt eroul meu din nou, tot ce zic e zid Cand sunt tras par treaz , cand sunt treaz par zid..

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

supravietuire a-z

Daca te pregatesti inseamna ca esti un optimist.

%d blogeri au apreciat asta: