La mulți ani, Pământ!

Ziua 22 Aprilie este ziua în care au început manifestările pentru protecția mediului și ambientului, sărbătoare fondată de Gaylord Nelson în 1970, și este ziua în care toată lumea sărbătorește  Ziua Pământului (Earth Day).

Minunatul nostru Pământ, care în fiecare zi ne găzduiește, ne uimește, ne învață, ne crește, iar noi, punctuali, în fiecare zi îi facem rău: îl tăiem (răzând de la fața solului întregi suprafețe de păduri), îl zgârâiem și-i scormonim în măruntaie (săpând cât mai mult și cât mai adânc pentru cine știe de zăcământ), îl otrăvim (aruncând în mări și în natură infinite resturi și substanțe toxice), îi ucidem copiii ( pentru a face un selfie cu prada noastră, sau pentru a elimina și ultimul exemplar dintr-o specie). În fine, ne comportăm ca niște bravi fii…

Dar nu toți sînt așa. Nu toți au putere de decizie la nivel înalt, nu tuturor le este indiferent aproapele, viitorul, natura, nu. Sînt și cei  conștienți de aceste acțiuni, și, chiar dacă nu le aparțin, încearcă să tragă un semnal de alarmă; sînt conștienți de efectele dezatruoase și de impactul pe care îl au asupra noastră, a tuturor; sînt și cei care încearcă să schimbe, să remedieze, să salveze ce se poate salva, cu toate mijloacele legale de care dispun.

Iar eu mă alătur lor, și vă invit să nu irosiți resursele și să aveți grijă de tot ceea ce ne înconjoară, cum și cât se poate mai bine.

La mulți ani, Pământ!

sursă imagine: 123 RF.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s