Utile

Machiaj (și trucuri)

Pun pariu că fiecare dintre noi a avut în viață, măcar o dată și măcar  un moment (sau o perioadă) în care nu era mulțumită de fizicul său: buzele ori prea groase ori prea subțiri, părul prea gras sau prea rar, sânii prea mari sau prea mici, picioarele prea scurte sau prea groase, talia niciodată prea subțire, șoldurile nu prea modelate, burta niciodată prea plată, și așa mai departe. Chiar dacă eram perfecte, săpam și scormoneam un defect. Și odată găsit, îl creșteam în mintea noastră cam cum crește pâinea la cuptor.

Acum am crescut și nu mai căutăm defecte, acum sîntem conștiente de unicitatea noastră și ne place de noi așa cum sîntem, acum înțelegem că ceea ce în trecut vedeam ca fiind defect este de fapt o calitate, acum știm că putem îmbunătăți aproape orice aspect al fizicului nostru.

Pentru unele îmbunătățiri mergem la sală, sau avem mai multă grijă la ceea ce mâncăm și la Cât mâncăm, pentru altele folosim machiajul. Partea delicată este, ca în toate celelalte lucruri, justa măsură. Dacă exagerăm cu rujul, sau  culorile, sau cantitatea, sau sclipiciurile, sau ocaziile, totul se poate întoarce împotriva noastră, având efectul opus celui dorit.

Pornim de la bază, de la fondul de ten. Eu nu îl folosesc aproape niciodată, simt că-mi încarcă fața, dar dacă vă place și îl folosiți, aveți grijă să alegeți o nuanță mai deschisă decât tenul vostru, și nu aplicați prea mult pentru că se adună între riduri (sau liniile feței) și va fi inestetic.

Rimelul, nici pe acesta nu îl mai folosesc, am o puternică sensibilitate la lumină, îmi lăcrimează ochii, îmi intra în ochi, mă irită, și astfel am renunțat. Dar voi, că nu aveți astfel de probleme, îl puteți aplica pe partea superioară (mai puțin recomandat pe partea inferioară), și mai bine să-l aplicați de două ori decât o singură dată și în cantitate mare.

Rujul, ei da, pe acesta sigur că îl folosesc! În realitate, împreună cu creionul dermatograf, sînt nelipsite. S-a întâmplat de vreo două ori (după nașteri, când eram crunt de obosită) să uit să mă rujez. Mă lua cu leșin când îmi dădeam seama :)) Aveam senzația că lipsește ceva din mine. În opinia mea este indispensabil, însă și aici trebuie să fim atente la culori. Dacă este prea închis, subțiază buzele și dă iluzia de îmbătrânire, astfel mai bine optăm pentru un roșu intens, iar dacă nu vă place, optați pentru un roz, bej, culori naturale și calde, iar dacă puneți peste el și puțin luciu, efectul este optim. Dacă aveți buzele mai groase si vă place contur, îl puteți face spre interior, dacă aveți buzele mai subțiri si doriți să pară mai pline, faceți conturul spre exteriorul buzelor.

Sprâncenele, fie că vi le faceți voi, fie că vi le face altcineva, încercați să urmăriți linia lor naturală și forma lor naturală, dar niciodată să nu le faceți prea subțiri, și, mai rău, niciodată să nu pensați tot și să vă faceți forma cu creionul.

Pentru ochi, fie că puneți o culoare, sau două, sau vă jucați cu lumini și umbre, încercați să nu folosiți culori sidefate și sclipitoare și la ochi și pe buze în același timp, și nici culori foarte contrastante.

Nu sînt expertă, toate astea le-am învățat singură, unele pe propria piele, altele doar uitându-mă în jurul meu. Sper să vă fie de folos. 🙂

0 comentarii la „Machiaj (și trucuri)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Chaotic Shapes

Art and Lifestyle by Brandon Knoll

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

The Godly Chic Diaries

GRACE FOR PURPOSE

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

„Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

Sunt lipsit de complexe pe un fond timid/ unii bibliotecari ar zice ca-s agresiv//Sunt eroul meu din nou, tot ce zic e zid Cand sunt tras par treaz , cand sunt treaz par zid..

Poeme nemuritoare

"Poezia nu este numai artă: ea este însăşi viaţa, însuşi sufletul vieţii."

supravietuire a-z

Daca te pregatesti inseamna ca esti un optimist.

Fii pe fază !

Fii informat !

Invitatii Cali Design

Invitatii de nunta si de botez realizate manual

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Vorbește corect gramatical

Să știi să vorbești corect nu e o opțiune, ci o condiție.

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

%d blogeri au apreciat asta: