Personale

Indigestie sau virus?

Nu știu care din ei m-a dus duminică până la poarta infernului, dar știu că m-am trezit față în față cu niște monștri, care, chiar dacă erau invizibili, se făceau simțiți prin intermediul durerilor. Eram acolo, cu ei în mine, și luptam doar cu forțele mele, iar ei, cruzi și avizi, ca pirații care au găsit cufărul cu comoara prea mult dorită și căutată, îmi întorceau stomacul pe toate fețele, îl scuturau până la ultima picătură de suc gastric.

Știu că vomitatul poate fi o formă de apărare a organismului, că tinde să elimine răul de dinăuntru, știu și că după asta se ameliorează totul, dar mai știu că, odată cu răul se elimină și binele, se eliminină săruri, minerale, și multe altele care sînt importante pentru corp, pentru sistemul imunitar, că după lupta asta surdă și absurdă rămâi stors de puteri, că nici nu reușești să te ții pe picioare…

Oare cine inventează virușii aștia (că mi-e greu să cred că apar din neant)? Îmi și imaginez așa un individ, căruia îi surâde inima și-i rânjește fața numai când se gândește cum face lumea să se târâie pe jos ca niște viermi, fericit și liniștit el cu antidotul in buzunar.

Știam însă că am susținători: copiii mei (care mă ajutau să mă ridic din pat, care mă întrebau la fiecare cinci secunde dacă mă simt mai bine, dacă a trecut, că nu știau ce să mai facă și ce să-mi mai aducă să revin  la cum mă știau ei, că mă sfătuiau „să beau un pahar cu apă”), soțul meu (care nu mai știa ce fel de ceai să-mi facă, mă întreba dacă mi-e cald sau dacă mi-e frig, dacă vreau să mă odihnesc sau să mă uit la tv), știam că am aliați (fermenții lactici, sau probioticele, pe românește), știam că nu vreau să mă arăt prea abătută în fața lor, deci încercam să mă vait mai puțin și să lupt mai mult, și astfel, împreună, am trecut peste aceste momente.

În ce privește fermenții lactici… nu sînt genul care dă iama în pastile la primul strănut, sau la prima durere de cap, sau la primul disconfort, dimpotrivă… aș spune că aceste stări le provocăm noi înșine de multe ori, însă trebuie să spun că atunci când mă contorsionam de durere și de crampe, abia luam praful magic diluat cu apă, totul se calma. Instantaneu. Incredibil.

Și eu care voiam să povestesc în aceste zile cu totul altceva! Voiam să povestesc cum băiatului mai are i-a căzut primul dinte și cât de emoționată am fost! De cum zâna măseluță i-a pus ciocolată sub pernă, de cum venit de la școală mă întreba dacă este adevărat că eu am fost cea care i-a pus ciocolata sub pernă și nu zâna măseluță, de cum i-am spus adevărul, de cum a fost  dezamăgit că zâna nu există, de cât era de mulțumit însă că mama nu era fantezie și că ciocolata era adevărată!

Voiam să povestesc despre cum am regăsit, sau mai bine zis, m-a regăsit, o veche și bună prietenă, de cat de bucuroasă am fost de asta, și de cât sînt de mulțumită că s-a întâmplat.

„Durerea mică vorbește. Cea mare, e mută” -Seneca

Un cald salut tuturor!

0 comentarii la „Indigestie sau virus?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Chaotic Shapes

Art and Lifestyle by Brandon Knoll

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

The Godly Chic Diaries

GRACE FOR PURPOSE

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

„Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

Sunt lipsit de complexe pe un fond timid/ unii bibliotecari ar zice ca-s agresiv//Sunt eroul meu din nou, tot ce zic e zid Cand sunt tras par treaz , cand sunt treaz par zid..

Poeme nemuritoare

"Poezia nu este numai artă: ea este însăşi viaţa, însuşi sufletul vieţii."

supravietuire a-z

Daca te pregatesti inseamna ca esti un optimist.

Fii pe fază !

Fii informat !

Invitatii Cali Design

Invitatii de nunta si de botez realizate manual

Rândurile Evei

Nu ești niciodată singur dacă ai o carte lângă tine.

Cu o moarte toti suntem datori, dar cui dracu' ? Doresc sa platesc !

Nu-mi pare rau ca plec, imi pare rau ca am venit.

Vorbește corect gramatical

Să știi să vorbești corect nu e o opțiune, ci o condiție.

Lupul Dacic

Blog pentru unitate nationala GETO-DACICA !

%d blogeri au apreciat asta: