Zodiacul aztec

Nu obișnuiesc să citesc horoscopul, nici zilnic, nici săptămânal, nici lunar, însă îmi place să citesc horoscopul anual și diferitele zodiace ale lumii, trăsăturile generale ale nativilor acelor zodii și să mă minunez de cât de adevărate pot fi, să mă minunez cum oamenii din antichitate reușeau să calculeze, să interpreteze cu meticulozitate și precizie, datele pe care cerul le oferea (neavând arsenalul de tehnologie de azi la dispoziție), sau divinitățile lor, sau legendele lor.

Vă prezint azi Zodiacul Aztec. Am căutat zodiile celor pe care îi cunosc, am citit și iar m-am minunat, de cât și de cum se potrivesc.  Probabil nici mamele noastre nu ne cunosc atât de bine și nu ne-ar putea descrie mai precis :))  Enjoy!

Vulturul – Autoritate de neclintit

Când: Ianuarie (12, 24), Februarie (10, 22), Martie (6, 18, 30), Aprilie (11, 23), Mai (5, 17, 29), Iunie (10, 220, Iulie (4, 16, 28), August (9, 21), Septembrie (2, 14, 26), Octombrie (8, 20), Noiembrie (1, 13, 25), Decembrie (7, 19, 31)

Ce spune legenda: Învingător al umbrelor, Vulturul cu picioarele sale musculoase și privirea limpede s-a născut din combinația favorabilă dintre forță și virtute. Este asociat cu soarele orbitor și simbolul lui se găsește în vârful pantenonului aztec.De la nașterea vremurilor, purtând într-un ultim zbor aurul soarelui, această pasăre sacră păzește soarele în înălțimile celeste ale cerului. Vulturul este asociat cu justiția și cu imaginea tatălui.

Rolul femeii Vultur este în același timp incitant și provocator. Ai un caracter puternic și hotărât, iar în dragoste și plăcere ești hotărâtă și metodică. Acțiunile tale sînt inspirate de o unitate armonioasă a minții și a spiritului.Motivat de o puternica moralitate, acest semn cu valori impecabile determină nativii să exercite un control imperturbabil în orice situație.

Compatibilitate: Cu un partener din zodia Leopard sau Cremene, vei pune bazele unei legături incitante, plină de energie și stimulare mutuală.

Atuuri: Excelent organizator și un pretențios supraveghetor al vieții, ești fermecătoare și eficientă în același timp.

Culoare norocoasă: Argintiu

Denumire originală: Quauhtli

Iepurele – Cu spatele la conflict

Când: Ianuarie (11, 23), Februarie (9, 21), Martie (2, 5, 17, 29), Aprilie (10, 22), Mai (4, 16, 28), Iunie (9, 21), Iulie (3, 15, 27), August (8, 20), Septembrie (1, 13, 25), Octombrie (7, 19, 31), Noiembrie (12, 24), Decembrie (6, 18, 30)

Ce spune legenda: Ca ajutor al Lunii, misiunea Iepurelui este să mențină ritmul timpului și al anotimpurilor, astfel încât recoltele să vină la vreme și să fie bogate. Un semn delicat și secret, agilul și prudentul Iepure își farmecă egalii prin caracterul său persuasiv. Este un partener plăcut datorită stilului libertin și exuberanței sale. Femeile născute sub acest semn pot da dovadă de o totală nechibzuință, dar nu din răutate, ci pentru că sunt pline de energie. Cu toate acestea, nu ești agresivă, ba chiar preferi să întorci spatele conflictelor, cu o piruetă generoasă.

Ai de asemenea tendința de a fi îngăduitoare față de tine însăți, îndreptându-ți stilul de viață mai mult către aspectele plăcute. Dorința de a transforma orice în sărbătoare face din tine un partener atrăgător.

Compatibilitate: Partenerul Vultur va aduce echilibru naturii tale înfierbântate. Atfel, vei găsi calmul și ordinea pe care ți le dorești.

Atuuri: Extraordinara înțelepciune care se concretizează într-o înclinație profund filantropică.

Culoare norocoasă: Albastru indigo

Denumire originală: Tochtli

Cremenea – Intolerantă minciunii

Când: Ianuarie (2, 14, 26), Februarie (12, 24), Martie (8, 20), Aprilie (1, 13, 25), Mai (7, 19, 31), Iunie (12, 24), Iulie (6, 18, 30), August (11, 23), Septembrie (4, 16, 28), Octombrie (10, 22), Noiembrie (3, 15, 27), Decembrie (9, 21)

Ce spune legenda: Pentru azteci, Cremenea se ridică deasupra altor pietre prețioase sau dure, inspirând în puritatea ei inefabilă respect și groază. Fiind încarnarea cea mai pură a memoriei focului, ea reprezintă vibrațiile misterului adânc al originii. A fost mult timp adulată de către legendarii meșteri cioplitori, care au scos din inima pietrei neîndurătoarea formă a cuțitului ritualic. Datorită principiilor morale de neclintit, nu te vei angaja de partea nimănui și nici nu vei face discriminări.

Tratezi cu dispreț și fără regret înșelăciunea și nu permiți nimănui să facă presupuneri în ceea ce te privește. Desființezi zvonurile și bârfele și nu tolerezi minciuna. Cu instinctul ascuțit îndreptat către fapte nobile, femeile născute sub acest semn au tendința de a fi riguroase.

Compatibilitate: Îți vei găsi tandrețea romantică de care ai nevoie alături de Ploaie.

Atuuri: Exuberanța. Dar această energie te poate consuma în întregime, aruncându-te în focul unei spontaneități de moment. Din această cauză, viața multor nativi din zodia Cremenei poate fi plină de aventuri și diversitate.

Culoarea norocoasă: Roșu aprins

Denumire originală: Tecpatl

Casa – Nevoia de stabilitate

Când: Ianuarie (5, 17, 29), Februarie (3, 15, 27), Martie (11, 23), Aprilie (4, 16, 28), Mai (10, 22), Iunie (3, 15, 27), Iulie (9, 21), August (2, 14, 26), Septembrie (7, 19), Octombrie (1, 13, 25), Noiembrie (6, 18, 30), Decembrie (12, 24).

Ce spune legenda: Când soarele apune, totul pare cețos și liniștit. Privirea este atrasă de imaginea unei locuințe solide, de neclintit. În mijlocul grădinii etern fertile, un verde de jad încețoșează privirea, acoperind viața liniștită. Acesta este ultimul loc al ospitalității, unde Soarele se retrage în Casă.

Ca toți nativii din zodia Casei, ai un moral foarte puternic. Ești foarte sensibilă, dar în același timp gândești cât se poate de limpede. Totuși, deseori te lași cuprinsă de o profundă melancolie, ceea ce duce inevitabil la situații în care tu vei fi cea care dă, mai degrabă decât cea care primește.Simtți o nevoie acută de a te stabili și speri să ai o viață de familie fericită, dar desele dezamăgiri amoroase și respingerile îți mai scad din vitalitate.Cu un moral foarte puternic, nativele din această zodie visează la o viață de familie liniștită.

Compatibilitate: Dacă cunoști vreun bărbat tânăr născut în aceeași zodie ca și tine, ai observat probabil că este genul rebel și că bravează mult. Te va surprinde însă mai târziu, printr-o schimbare bruscă, demonstrând că poate fi matur și sigur pe sine.

Atuuri: Ești binevoitoare și mămoasă, dar nu deschisă tuturor vânturilor. Respecți și ești foarte interesată de părțile necunoscute ale personalității umane.

Culoare norocoasă: Verde deschis

Denumire originală: Calli

Vantul – Naivitate și corectitudine

Când: Ianuarie (8, 20), Februarie (6, 18), Martie (1, 13, 25), Aprilie (7, 19), Mai (1, 13, 25), Iunie (6, 18, 30), Iulie (12, 24), August (5, 17, 29), Septembrie (10, 22), Octombrie (4, 16, 28), Noiembrie (9, 21), Decembrie (3, 15, 27)

Ce spune legenda: Vântul era omagiat de azteci sub forma unei divinități enigmatice: Eecatl. Cu un caracter colorat, acest zeu de piatră prezintă un cioc de rață în partea inferioară a feței. Această pasăre laudă virtuțile ghidului experimentat și se simte la fel de bine și pe pământ, și în cer.

În consecință, ești ușor adaptabilă schimbărilor. De asemenea, ești un investitor capabil, demonstrând tot atâta naivitate și corectitudine, pe cât ești de neîntrecută în flexiblitate psihică. Vântul îți dă abilitatea de a evita obstacolele. Cu toate acestea, uneori preferi să te sustragi problemelor, alegând să te lași purtată de val în norii cețoși ai ambiguității. Acest fapt dovedește latura ta indecisă, inconsistentă. Nativele din această zodie se adaptează foarte ușor schimbarilor, „după cum bate vantul”.

Compatibilitate: Te potrivești cel mai bine din punct de vedere amoros cu cei din semnul Șarpelui sau al Morții.

Atuuri: La maturitate, îți poți depăși propriile hoinăreli capricioase, perseverând în eforturile tale, cu atât mai mult cu cât devii mai capabilă să te concentrezi ca să-ți atingi scopurile.

Culoarea norocoasă: Maro

Denumire originală: Eecatl

Moartea – Darul onestității

Când: Ianuarie (10, 22), Februarie (8, 20), Martie (4, 16, 28), Aprilie (9, 21), Mai (3, 15, 27), Iunie (8, 20), Iulie (2, 14, 26), August (7, 19, 31), Septembrie (12, 24), Octombrie (6, 18, 30), Noiembrie (11, 23), Decembrie (5, 17, 29)

Ce spune legenda: În universul simbolic aztec, moartea și violența sînt recunoscute și acceptate. Din punct de vedere astrologic, Moartea înseamnă cuprinderea unei dimensiuni largi. Fără acest semn nu ar fi posibilă nici o transformare. Destinul slăbește în fața Mortii, numai pentru a se ridica din nou și a porni într-o nouă direcție.La fel ca ceilalți nativi ai acestui semn, acorzi o mare importanță respectării ritualurilor și a cuvântului dat. Ai darul onestității și un profund sens al binelui și al răului.

Inspiri încredere, pentru că ești onestă, activă și harnică. Cu toate acestea, uneori devii nesigură în ceea ce privește angajamentele și sarcinile asumate. Ești predispusă la introspecție și îți pui neîncetat întrebari asupra propriei identități.În universul simbolic aztec, moartea, la fel ca și violența, este recunoscută și acceptată. Fără ea, nu ar fi posibilă nici o transformare.

Compatibilitate: Nativii din Vânt îți sunt cei mai buni parteneri, pentru că îți trezesc fascinația către aspectele mistice.

Atuuri: Vei descoperi că solidaritatea umană este cel mai bun refugiu și cel mai sigur drum către revelarea legăturii spirituale cu divinitatea.

Culoarea norocoasaă: Galben auriu

Denumirea originală: Miquiztli

Ploaia – Tentația riscului

Când: Ianuarie (3, 15, 27), Februarie (13, 25), Martie (9, 21), Aprilie (14, 26), Mai (8, 20), Iunie (1, 13, 25), Iulie (7, 19, 31), August (12, 24), Septembrie (5, 17, 29), Octombrie (11, 23), Noiembrie (4, 16, 28), Decembrie (10, 22)

Ce spune legenda: Credința aztecilor este că, la origine, Ploaia era unul din cei mai mari vânători. În timp ce era ocupată sa curețe viscerele gigantului cerb pe care tocmai îl omorase, Ploaia a devenit victima unui complot. Tovarașii ei de vânătoare au decis să împartă toată carnea numai între ei.

Ploaia, simtindu-se înșelată, s-a retras în munți insultându-și vechii tovarăși și aruncând blesteme către bolta cerească. Străpuns de către un fulger, Cerul a aruncat prima furtună către pământ.Fiind născută sub acest semn, ești foarte puternic atrasă de impulsivitate și risc. Ești mereu tentată să vezi și cealaltă față a unei situații. Femeile născute sub acest semn suferă de o atracție irezistibilă către impulsivitate și risc.

Atuuri: Ajunsă la maturitate, îți poți construi o viață echilibrată, fără a-ți împrăștia energia. Dar această armonie care înflorește lent necesită o stăpânire de sine ieșită din comun și foarte mult calm.

Culoarea norocoasaă: Roșu închis

Denumire originală: Qui Auitl

Șarpele – Noblețea spiritului

Când: Ianuarie (7, 19, 31), Februarie (5, 17), Martie (1, 13, 25), Aprilie (6, 18, 30), Mai (12, 24), Iunie (5, 17, 29), Iulie (11, 23), August (4, 16, 28), Septembrie (9, 21), Octombrie (3, 15, 27), Noiembrie (8, 20), Decembrie (2, 14, 26)

Ce spune legenda: Această creatură întruchipează mitul revanșei și al reconcilierii finale între oameni și este asociată cu umiditatea și cu apele pământului. Totuși, în forma sa cea mai pură este înca legată de cer, care întrupează aspectele sale transcendentale, misterioase.Corpul sinuos al Șarpelui este adesea înfățișat în imaginea unei spirale inițiatice. Aceasta, inspirată morfologie îi ridică pe cei născuți sub acest semn din prăpastia disimularii și a înșelaciunilor și îi îndreaptă către culmile înțelepciunii.

Fiind născută sub acest semn, te bucuri de un aspect imponderabil care poate fi stimulant în relațiile intime și poate încuraja o comunicare adâncă și solidă. Ești o persoană agilă, te miști cu foarte mare ușurință de la o situație la alta, neafectată de conflictele care pot apărea.În astrologia aztecă, Șarpele întruchipează mitul revanșei și al reconcilierii finale între oameni.

Compatibilitate: Călătoria lungă pe care trebuie să o facă Șarpele cere compania de încredere a Ploii sau a Crocodilului. Vei găsi deasemenea împlinire spirituală în nativii Vânt.

Atuuri: Femeile din Șarpe sunt longevive. Ai o viață prospera și te caracterizează noblețea spiritului.

Culoarea norocoasă: Galben auriu

Denumire originală: Coatl

Crocodilul – Puterea de a reînvia

Când: Ianuarie (4, 16, 28), Februarie (2, 14, 26), Martie (10, 22, 26), Aprilie (3, 15, 27), Mai (9, 21), Iunie (2, 14, 26), Iulie (8, 20), August (1, 13, 25), Septembrie (6, 18, 30), Octombrie (12, 24), Noiembrie (5, 17, 29), Decembrie (11, 23)

Ce spune legenda: Ca divinitate, Crocodilul este, în primul rând, zeul agriculturii și reprezintă infinita putere de regenerare a vegetației. El simbolizează de asemenea abundența și plenitudinea, fiind simbolul continuității ciclurilor pământești, care ne poartă de la viață către moarte și apoi renaștere. Cu sufletulul său etern, are puterea de a reînvia. Uneori, capul său se divide în două părți și, la fel ca primordialul Janus, veghează aupra zilei și nopții.

Nativii din Crocodil se nasc căutători. De aceea, ești o adevarată devoratoare de cunoștințe, împinsă înainte de convingeri de neclintit care te motivează să-ți consumi energia nelimitată, pentru a-ți atinge scopurile prin obiectivitate și organizare.

Fiind o fire introvertită, îți vei găsi satisfacția intelectuală în propriile gânduri, chiar dacă asta te va face extrem de tenace și dogmatică. Pentru tine, totul trebuie să fie clar și logic. Pentru toate popoarele din Mexicul antic, Pământul s-a născut dintr-un crocodil care trăia în valurile de la începutul lumii.

Compatibilitate: Trebuie să-l cauți pe misteriosul Șarpe, dacă vrei să găsești partenerul ideal.

Atuuri: Crocodilii sînt capabili de diplomație în relațiile de familie, dovedind mari talente în arta prieteniei. Nimic nu-i deranjează mai mult decât atacurile, ticaloșiile și disputele iraționale.

Culoarea norocoasă: Verde deschis

Denumire originală: Cipactli

Leopard – Asul negocierii

Când: Ianuarie (9, 21), Februarie (7, 19), Martie (3, 15, 27), Aprilie (2, 9, 20), Mai (2, 14, 26), Iunie (7, 19), Iulie (1, 13, 25), August (6, 18, 30), Septembrie (11, 23), Octombrie (5, 17, 29), Noiembrie (10, 22), Decembrie (4, 16, 28)

Ce spune legenda: Într-o zi, femeile au mers în pădure să culeagă lemne de foc. Una dintre ele, încă tânără, a spus: „Mi-ar plăcea să fiu soția Leopardului, pentru că astfel satul nu ar mai duce lipsă de carne.” Imediat i-a apărut în față Leopardul, care putea citi gândurile, și a acceptat propunerea femeii.

I-a adus o pradă proaspăt vânată și a fost invitat să trăiască printre oameni. Numai o bătrână doică a rămas suspicioasă, criticând uniunea dintre sat și pădure. La scurt timp, soția Leopardului s-a transformat într-o felină și bănuielile bătrânei s-au adeverit.

Luptătorii, înfrângându-și teama, au străpuns pielea de animal de pe femeie cu sulițe și cuțite, omorând-o. De atunci, Leopardul plin de furie își strigă setea de răzbunare, în timp ce privirea lui arzătoare se îndeaptă către pământ. Deși extrem de  mândru și plin de demnitate, Leopardul poate cădea iîn melancolie, dacă stă prea mult timp în expectativă, iar energia lui vitală va avea de suferit.

Compatibilitate: Vei avea mult de caștigat din alianța cu binevoitoarea Maimuță sau cu senzuala Floare.

Atuuri: Combini armonios tenacitatea caracterului cu acțiunile nobile. Posezi un „scut” de rigurozitate și demnitate, care îți permite să strălucești în afaceri și negocieri.

Culoare norocoasă: Negru

Denumire originală: Oceloti

Maimuța – Expertă în manipulare

Când: Ianuarie (1, 13, 25), Februarie (1, 11, 23), Martie (7, 19, 31), Aprilie (12, 24), Mai (6, 18, 30), Iunie (11, 23), Iulie (5, 17, 29), August (10, 22), Septembrie (3, 15, 27), Octombrie 99, 21), Noiembrie (2, 14, 26), Decembrie (8, 20)

Ce spune legenda: Acest semn este cunoscut și sub denumirea de „Stăpânul Focului”. Se spune că la apusul soarelui, Maimuța a auzit cum un vânător tânăr își plângea necazul pentru că nu reușise să vâneze nimic în ziua aceea. Atunci, pentru a-l consola, Maimuța i-a dat omului focul.

Cel mai important aspect al inteligenței și muncitoarei Maimuțe este că are bunul simț de a nu se lua pe sine în serios, chiar dacă asta înseamnă să-și minimalizeze talentele. Ești individualistă, dar nu egoistă, și expertă în manipulare. Elegantă naturală, relaxată, pui mare preț pe propria-ți libertate.

Îți plac foarte mult surprizele, întâmplările neașteptate și… să cheltuiești bani. Deși intuitivă, cu o bună percepție a lucrurilor, poți deveni prea nerăbdătoare când aștepți rezultatele concrete ale eforturilor tale. În același timp însă, urmărești perfecțiunea în aceste încercări.

Compatibilitate: Cei care îți oferă cea mai mare provocare în viață, ca parteneri, sunt Leopardul și Vulturul.

Atuuri: Persoanele născute sub acest semn sînt, de obicei, optimiste. De aceea, te folosești cu mult umor de toate posibilitățile pe care ți le ofera viața, încercând diverse atitudini și exprimări.

Culoare norocoasă: Galben auriu

Denumire originală: Ozomatli

Floarea – Elixirul vieții

Când: Ianuarie (6, 18, 30), Februarie (4, 16, 28, 29), Martie (12, 24), Aprilie (5, 17, 29), Mai (11, 23), Iunie (4, 15, 28), Iulie (10, 22), August (3, 15, 27), Septembrie (8, 20), Octombrie (2, 14, 26), Noiembrie (7, 19), Decembrie (1, 13, 25)

Ce spune legenda: În simbolismul aztec, Floarea înseamnă fragilitate și frumusețe. Parfumul amețitor, delicatețea petalelor și tandrețea tulpinei oferă acestui semn dorință și, în același timp, senzualitate. Întrupând elixirul vieții, dulce și amar, Floarea este podoabă cosmică a roții timpului, trecând de la abundență la dezintegrare.

Ca orice femeie născută în acest semn, ești extrem de sensibilă și de schimbătoare și cauți mereu contactul intim. Fiindcă ai o natură ambivalentă, ești predestinată să-ți asumi riscuri. Această înclinație către plăcere și flirtatul capricios cu pericolul poate duce la situații neplăcute, dacă nu îți moderezi atitudinea prin bun simț.Floarea știe mai bine decât orice alt semn zodiacal cum să stârnească interesul și cum să seducă fără să consume obiectul dorinței sale.

Compatibilitate: Pentru a te simți ocrotită și îngrijită, trebuie să ai ca partener  Maimuța liber cugetătoare sau un Leopard sălbatic și dinamic.

Culoare norocoasă: Alb strălucitor

Denumire originală: Xochitl

sursa material: Femeia

sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s