Fluturii Monarh

Sau fluturii migratori. Fluturii Monarh, sînt cunoscuți datorită migrării în masă, moment în care  milioane de exemplare zboară din Canada în Mexic, făcând mai bine de 3.000 km, în căutare unor  locuri  pentru iernat și pentru a depune ouăle. Este o călătorie fascinantă, mai presus de legile naturii și considerată a fi unul dintre cele mai interesante mistere naturale ale lumii.

În fiecare toamnă, în luna noiembrie, chiar la sfârșitul verii nord-americane, miliarde de fluturi monarhi se strâng în Canada și se avântă spre sud, într-o călătorie de peste 3.200 de km, spre munții Michoacan din Mexic.

Până de curând, nimeni nu știa nimic despre direcția în care mergeau fluturii. Oamenii de șțiință nici acum nu își explică cum de este posibilă această călătorie neobișnuită, având în vedere că în decursul unui an, două sau trei generații de fluturi se diferențiază de cei care străbat în drumul lor jumătate de glob. Asta înseamnă că fluturii nu au mai fost niciodată în locurile acelea din Mexic și că instinctul îi ghidează în toată călătoria lor spre Mexic, și înapoi spre Canada.

 Fiecare generatie cunoaște drumul pe care trebuie să îl parcurgă și urmează același itinerariu pentru a se feri de frig și pentru a-și depunde ouăle, curios fiind faptul că se întorc și la aceeași copaci unde au fost și bunicii lor.

Un gând despre „Fluturii Monarh

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s