În calitate de mamă

Îmi place…

Îmi place să mă uit la ei când împart lucruri, când fac schimb de jucării, și când, în șoaptă și complici, se sfătuiesc cum, cu ce, cu cine sau unde să se joace.

Îmi place echilibrul precar și fragil al armoniei și colaborării dintre ei. Acum se joacă uniți ca frații, pentru ca peste două secunde să țipe unul la altul; acum sînt cei mai buni prieteni din lume, pentru ca peste două secunde să-i văd cu mâinile prin aer în încercarea de a-l prinde pe celălalt (pentru vreun împins sau vreo îmbrânceală), ca mai apoi să facă iar pace, ca mai apoi să fie iar război, și tot așa.

Îmi place când cel mare îl ajută pe cel mic să se îmbrace (sau dezbrace), când îl gâdilă și râd amândoi din toți rărunchii și cu tot corpul așa de contagios, că ne trezim toți râzând.

Îmi place când cel mare îl învață pe cel mic cuvinte, când îi explică de ce una și cum alta, când face acoperișul casei din lego pe care cel mic a uitat să-l facă.

Îmi place competiția dintre ei, cine ajunge primul, cine e mai rapid, cine desenează mai frumos, cine termină primul de strâns jucăriile, cine face și desface primul.

Îmi place când jucăm jocul sentimentelor (să imite diferite emoții sau stări, prin mers, mimică facială, gesturi) când  trebuie să se prefacă nervos  în timp ce abia își poate stăpâni râsul.

Îmi place bătaia cu pernele, când râdem cu gurile până la urechi, când unul nu nimerește ținta și foarte determinat reia manevra doar pentru a o rata și a încerca din nou, gustând cu și mai multă satisfacție succesul.

Îmi place când unul vrea ceva (indiferent ce), și în aceeași secundă vrea și celălalt exact același lucru. Dacă unul mă pupă, imediat vrea și celălalt să mă pupe; dacă unul se așează lângă mine pe canapea, în partea dreaptă de exemplu, și celălalt vrea să se așeze tot în  dreapta mea, dar nu lângă cel deja așezat, nu, nu, ci fix lângă mine, adică peste celălalt.

Îmi place că acum sînt Eu, și numai eu,  prințesa lor. Acum amândoi se luptă cu monștri nevăzuți și imaginari  pentru a mă salva, acum se întrec în gesturi drăgălașe pentru mine, acum se întrec în a mă ajuta,  acum e foarte important pentru ei ca eu să nu fiu supărată pe ei. Vreau să mă bucur la maxim de acești ani, bănuiesc că nu va fi așa pentru totdeauna :))

Îmi place când intră în cortul indian, și stau acolo ghemuiți pe 1,2 m², și pun înăuntru atâtea jucării că nici o muscă n-ar mai avea loc să intre, și de unde se aud chicoteli și șoșoteli.

Îmi place că încă imită și copie tot ce fac eu. Da, inclusiv rujul pe buze, oja pe unghii, pantofii sau cizmele cu toc înalt, sau poșetele (de rochiile mele n-au fost atrași), sau în bucătărie (mai ales în bucătărie!), sau când pun rufe la spălat, sau când le pun la uscat, sau când (în special) fac curat în casă. Chiar zilele trecute și-a luat fiecare câte o mătură, unul mătura spre stânga, altul spre dreapta, iar eu cu fărașul în mână nu știam încotro s-apuc. :))

Îmi place că încă depind de mine, că au nevoie de mine, că sînt aerul lor, că sînt modelul lor, că sînt mâna care-i alină, că sînt umărul pe care plâng, că îmi spun ce-i doare, că sînt muza și exemplul lor.

Îmi place când seara (chiar dacă nu se întâmplă foarte des) ne jucăm toți patru împreună.

Îmi place să-i privesc, așa, cam cum un mare artist își privește opera desăvârșită. Îi privesc, îi miros, îi ating, îi respir, îi admir, le mulțumesc, și toate aceste senzații le pun în sertarele minții și sufletului, să le am mereu cu mine, pentru mine și în mine.

Îmi place, îmi place de mor să fiu mama lor, să fie ei copiii mei!

sursă foto: 123rf.com

7 comentarii la „Îmi place…

 1. Pingback: Să mă laud un pic, zic – Lumea de lângă tine

 2. I’ve been surfing on-line more than three hours lately, but I never
  found any attention-grabbing article like yours. It is lovely value sufficient
  for me. Personally, if all website owners
  and bloggers made excellent content as you did, the net can be a
  lot more helpful than ever before.

  Apreciat de 1 persoană

 3. I visited multiple blogs however the audio quality for
  audio songs existing at this website is truly superb.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

The Glance

Gazing Wisdom, Exploring Places and More..

APort

"Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Caragiale

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

Claudia Adriana

iulie in doi

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Trezire divina

Acesta nu e un concurs, nu trebuie sa alergi, nici macar sa incetinesti, priveste in jur si nu mai vana pe toti, n-ai nimic de dovedit, nimic de subliniat.Iar cand te-ai linistit, inima ta va sti ca muzica ta se canta.Nu pleca fara sa spui ce gandesti.  Lasa-l pe El sa te ghideze in fiecare zi.Stim cu totii ca e bine sa fii smerit. Dar nu dansa facand haz. Ai putea pierde tot. Sa nu-ti para rau.  Ai putea cadea din cer. Poti invata sa zbori doar tinand catre soare.

Liviu Rusnaciuc Petru

Să mă citești visând că te visez citind poema vieții mele de tine întrebând...

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile agli occhi ... ed anche al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

%d blogeri au apreciat asta: