Sărbători și Festivaluri

Sărbători și festivaluri- martie

În timp ce noi stăm acasă, sau mergem la servici, sau ne pierdem pe hărțile mentale sau stradale, lumea se învârte. Și nu numai atât, lumea sărbătorește. Fiecare țară cu istoria sa. Fiecare naționalitate cu a sa divinitate. Hai să vedem ce sărbători și festivaluri sînt pe agendă în luna martie.

 1. India- Noaptea zeului Shiva (Maha Shivaratri) –2, 3 martie: Indienii își manifestă devotamentul față de acest zeu prin rugăciuni, post, ofrande și meditații. Pe toată durata zilei adepții cântă “Om Namah Shivaya”, mantra sacră a lui Shiva. Tradiția spune că celui care se roagă sincer în această zi, îi vor fi iertate toate păcatele făcute în anul trecut.
 2. Austria- Balul Operei din Viena-3 martie: elita societății își dă întâlnire la Opera de Stat din Viena, pentru marele bal. Vin personalități din lumea întreagă, bărbații îmbrăcați obligatoriu în frac, cămașă albă și pantofi de lac, în timp ce femeile poartă rochii lungi de seară. Un moment așteptat este Parada Debutanților, adică a acelor cupluri care apar pentru prima dată în public în mod oficial.
 3. Mexic- Congresul șamanilor-4 marzo: șamanii și vindecătorii se reunesc la Lacul Catemaco, în Mexic, pentru a promova cure, tratamente și tehnici de medicină alternativă, totul în compania muzicii, dansului și cântecelor.
 4. Olanda- Noaptea muzeelor în Rotterdam – 5 martie: 46 de muzee vor fi deschise publicului până noaptea târziu, totul în compania spectacolelor de lumini, concertelor, expozițiilor în aer liber.
 5. Thailanda- Festivalul porumbeilor -Yala- 5,6 martie: toți crescătorii de porumbei se întâlnesc la Yala. Tailandezii cred că porumbeii sînt păsări sacre, că poartă noroc și cine îngrijește aceste păsări va fi protejat și va avea noroc.
 6. S.U.A. și multe alte țări–  Ziua mondială a Femeii– 8 martie- cred că nu mai are nevoie de prezentare. 🙂
 7. Japonia- Ziua  Penisului (Kanamara Matsuri)– Komaki- 15 martie: este o sărbătoare dedicată fertilității. O statuie de lemn, reprezentând un penis, este plimbată pe străzi într-o atmosferă plină de fast.
 8. Germania- Starkbierfest (Festivalul berii)– München- 9-25 martie.
 9. Spania- Festivalul Las Fallas– Valencia- 15-19 martie: Vreme de 5 zile pe străzile orașului va fi parada  carelor ce vor purta  statui uriașe, reprezentând satiric teme de actualitate, statui și figuri alegorice făcute din materiale combustibile, care vor fi arse în ultima zi a festivalului.
 10. Irlanda- Festivalul Sfântului Patrick (patronul spiritual al Irlandei)- 16-19 martie: dacă la începuturi culoarea specifică acestei sărbători era albastru, în timp trifoiul și eșarfele verzi au transformat sărbătoarea în culoarea verde. Este o paradă multicoloră, cu eroi din povești, dansuri tradiționale și concerte în stradă.
 11. Elveția- Berna Jazz Festival– 11 martie-21 mai: concerte de jazz și blues.

(Dacă mi-a scăpat vreunul îmi spuneți și completăm lista.)

Ei? Unde mergeți? La care v-ar plăcea să ajungeți?

(Foto “Fallas”: Emilio Garcia)

0 comentarii la „Sărbători și festivaluri- martie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

The Glance

Gazing Wisdom, Exploring Places and More..

APort

"Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Caragiale

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

Claudia Adriana

iulie in doi

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Trezire divina

Acesta nu e un concurs, nu trebuie sa alergi, nici macar sa incetinesti, priveste in jur si nu mai vana pe toti, n-ai nimic de dovedit, nimic de subliniat.Iar cand te-ai linistit, inima ta va sti ca muzica ta se canta.Nu pleca fara sa spui ce gandesti.  Lasa-l pe El sa te ghideze in fiecare zi.Stim cu totii ca e bine sa fii smerit. Dar nu dansa facand haz. Ai putea pierde tot. Sa nu-ti para rau.  Ai putea cadea din cer. Poti invata sa zbori doar tinand catre soare.

Liviu Rusnaciuc Petru

Să mă citești visând că te visez citind poema vieții mele de tine întrebând...

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile agli occhi ... ed anche al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

%d blogeri au apreciat asta: