Sărbători și Festivaluri

Sărbători și festivaluri- martie

În timp ce noi stăm acasă, sau mergem la servici, sau ne pierdem pe hărțile mentale sau stradale, lumea se învârte. Și nu numai atât, lumea sărbătorește. Fiecare țară cu istoria sa. Fiecare naționalitate cu a sa divinitate. Hai să vedem ce sărbători și festivaluri sînt pe agendă în luna martie.

 1. India- Noaptea zeului Shiva (Maha Shivaratri) –2, 3 martie: Indienii își manifestă devotamentul față de acest zeu prin rugăciuni, post, ofrande și meditații. Pe toată durata zilei adepții cântă “Om Namah Shivaya”, mantra sacră a lui Shiva. Tradiția spune că celui care se roagă sincer în această zi, îi vor fi iertate toate păcatele făcute în anul trecut.
 2. Austria- Balul Operei din Viena-3 martie: elita societății își dă întâlnire la Opera de Stat din Viena, pentru marele bal. Vin personalități din lumea întreagă, bărbații îmbrăcați obligatoriu în frac, cămașă albă și pantofi de lac, în timp ce femeile poartă rochii lungi de seară. Un moment așteptat este Parada Debutanților, adică a acelor cupluri care apar pentru prima dată în public în mod oficial.
 3. Mexic- Congresul șamanilor-4 marzo: șamanii și vindecătorii se reunesc la Lacul Catemaco, în Mexic, pentru a promova cure, tratamente și tehnici de medicină alternativă, totul în compania muzicii, dansului și cântecelor.
 4. Olanda- Noaptea muzeelor în Rotterdam – 5 martie: 46 de muzee vor fi deschise publicului până noaptea târziu, totul în compania spectacolelor de lumini, concertelor, expozițiilor în aer liber.
 5. Thailanda- Festivalul porumbeilor -Yala- 5,6 martie: toți crescătorii de porumbei se întâlnesc la Yala. Tailandezii cred că porumbeii sînt păsări sacre, că poartă noroc și cine îngrijește aceste păsări va fi protejat și va avea noroc.
 6. S.U.A. și multe alte țări–  Ziua mondială a Femeii– 8 martie- cred că nu mai are nevoie de prezentare. 🙂
 7. Japonia- Ziua  Penisului (Kanamara Matsuri)– Komaki- 15 martie: este o sărbătoare dedicată fertilității. O statuie de lemn, reprezentând un penis, este plimbată pe străzi într-o atmosferă plină de fast.
 8. Germania- Starkbierfest (Festivalul berii)– München- 9-25 martie.
 9. Spania- Festivalul Las Fallas– Valencia- 15-19 martie: Vreme de 5 zile pe străzile orașului va fi parada  carelor ce vor purta  statui uriașe, reprezentând satiric teme de actualitate, statui și figuri alegorice făcute din materiale combustibile, care vor fi arse în ultima zi a festivalului.
 10. Irlanda- Festivalul Sfântului Patrick (patronul spiritual al Irlandei)- 16-19 martie: dacă la începuturi culoarea specifică acestei sărbători era albastru, în timp trifoiul și eșarfele verzi au transformat sărbătoarea în culoarea verde. Este o paradă multicoloră, cu eroi din povești, dansuri tradiționale și concerte în stradă.
 11. Elveția- Berna Jazz Festival– 11 martie-21 mai: concerte de jazz și blues.

(Dacă mi-a scăpat vreunul îmi spuneți și completăm lista.)

Ei? Unde mergeți? La care v-ar plăcea să ajungeți?

(Foto “Fallas”: Emilio Garcia)

0 comentarii la „Sărbători și festivaluri- martie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Sinapse

Simple, dar cu viață

So many books so little time

Omul este atat cat intelege.

BeingHuman

Makeup is art. Beauty is spirit.

My nature journal

By Adela Teban

Chaotic Shapes

Art and Lifestyle by Brandon Knoll

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

The Godly Chic Diaries

BY GRACE THROUGH FAITH

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

„Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

Sunt lipsit de complexe pe un fond timid/ unii bibliotecari ar zice ca-s agresiv//Sunt eroul meu din nou, tot ce zic e zid Cand sunt tras par treaz , cand sunt treaz par zid..

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

supravietuire a-z

Daca te pregatesti inseamna ca esti un optimist.

%d blogeri au apreciat asta: