Cele șapte minuni ale lumii moderne

Cele șapte minuni ale lumii moderne (sau cele șapte noi minuni ale lumii, alese de NewSevenWonders Foundation, în 1999).

  1. Marele Zid Chinezesc (China) – Construcția Marelui Zid Chinezesc a durat aproape 2000 de ani și a fost refăcută de mai multe ori. Monumentul este un lung zid de piatră construit în scop de apărare, din ordinul împăratului Qin Shin Huang.
Foto: Ahazan

2.  Cetatea Petra ( Iordania) – Cetatea Petra, orașul stâncă, cum se mai numește, este un important vestigiu din Iordania, construit în perioada Regatului Nabateean. Săpat în piatră roz, complexul arheologic este situat într-un canion adânc, iar accesul în oraș se face printr-un splendid defileu colorat în 11 nuanțe naturale.

Foto: Berthold Werner

3. Cristos Răscumpăraătorul (pe Muntele Corcovado, Rio de Janeiro, Brazilia). – Statuia lui Cristos Răscumpărătorul, care are o înălțime de 38 de metri și măsoară de la o mână la cealaltă aproape 30 m, a fost construită în vârful muntelui Corcovado , de către sculptorul francez de origine poloneză, Paul Landowski, în atelierul căruia a lucrat și sculptorul român Gheorghe Leonida.

Foto: Jcsalmon

 

4. Machu Picchu (pe Munții Anzi, Peru) – Ruinele orașului Machu Picchu, în traducere „Vechiul munte”, redescoperite în 1911, sînt unele dintre cele mai frumoase și enigmatice locații străvechi din lume. Deși așezarea a fost construită de incași în secolul al 15-lea, legendele spun că locul a fost adorat, ca fiind sacru, din cele mai vechi timpuri.

Foto: equadorviaggi

5.Colosseumul (Italia) – Colosseumul din Roma (sau Amfiteatru Flavian, cum era cunoscut inițial), era cea mai mare consctucție din acele vremuri, iar astăzi este unul dintre cele mai mari amfiteatre, și a fost construit, în secolul I d.H., pentru gloria Imeriului Roman, din inițiativa împăratului Vespasian, în anul 72 d.C.

Foto: Diliff

 

6. Taj Mahal (India)- Mausoleul Taj Mahal a fost înălțat în secolul al XVII-lea, din ordinul împăratului Shan Hahan, în memoria defunctei sale soții, Mumtaz Mahal. Construit între 1630 -1653 din marmură albă, monumentul este privit ca bijuteria artei musulmane din India.

Foto: Yann

7. Chichen Itza (Mexic) –  Chichén Itzá, cel mai renumit oraș-templu maiaș, a fost un important centru politic și economic al civilizației Maya. Structura variată – cu piramida lui Kukulkan, Templul Chac Mool, Piața celor o mie de coloane și „Terenul de joacă al prizonierilor” – poate fi admirată și astăzi. Piramida însăși a fost ultima construcție și, de altfel, și cea mai impresionantă dintre toate templele maiașe.

Foto: Bjorn Christian Torrissen

Luați de vă minunați!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s