Monumentele lumii

Cele șapte minuni ale lumii moderne

Cele șapte minuni ale lumii moderne (sau cele șapte noi minuni ale lumii, alese de NewSevenWonders Foundation, în 1999).

  1. Marele Zid Chinezesc (China) – Construcția Marelui Zid Chinezesc a durat aproape 2000 de ani și a fost refăcută de mai multe ori. Monumentul este un lung zid de piatră construit în scop de apărare, din ordinul împăratului Qin Shin Huang.
Foto: Ahazan

2.  Cetatea Petra ( Iordania) – Cetatea Petra, orașul stâncă, cum se mai numește, este un important vestigiu din Iordania, construit în perioada Regatului Nabateean. Săpat în piatră roz, complexul arheologic este situat într-un canion adânc, iar accesul în oraș se face printr-un splendid defileu colorat în 11 nuanțe naturale.

Foto: Berthold Werner

3. Cristos Răscumpăraătorul (pe Muntele Corcovado, Rio de Janeiro, Brazilia). – Statuia lui Cristos Răscumpărătorul, care are o înălțime de 38 de metri și măsoară de la o mână la cealaltă aproape 30 m, a fost construită în vârful muntelui Corcovado , de către sculptorul francez de origine poloneză, Paul Landowski, în atelierul căruia a lucrat și sculptorul român Gheorghe Leonida.

Foto: Jcsalmon

 

4. Machu Picchu (pe Munții Anzi, Peru) – Ruinele orașului Machu Picchu, în traducere „Vechiul munte”, redescoperite în 1911, sînt unele dintre cele mai frumoase și enigmatice locații străvechi din lume. Deși așezarea a fost construită de incași în secolul al 15-lea, legendele spun că locul a fost adorat, ca fiind sacru, din cele mai vechi timpuri.

Foto: equadorviaggi

5.Colosseumul (Italia) – Colosseumul din Roma (sau Amfiteatru Flavian, cum era cunoscut inițial), era cea mai mare consctucție din acele vremuri, iar astăzi este unul dintre cele mai mari amfiteatre, și a fost construit, în secolul I d.H., pentru gloria Imeriului Roman, din inițiativa împăratului Vespasian, în anul 72 d.C.

Foto: Diliff

 

6. Taj Mahal (India)- Mausoleul Taj Mahal a fost înălțat în secolul al XVII-lea, din ordinul împăratului Shan Hahan, în memoria defunctei sale soții, Mumtaz Mahal. Construit între 1630 -1653 din marmură albă, monumentul este privit ca bijuteria artei musulmane din India.

Foto: Yann

7. Chichen Itza (Mexic) –  Chichén Itzá, cel mai renumit oraș-templu maiaș, a fost un important centru politic și economic al civilizației Maya. Structura variată – cu piramida lui Kukulkan, Templul Chac Mool, Piața celor o mie de coloane și „Terenul de joacă al prizonierilor” – poate fi admirată și astăzi. Piramida însăși a fost ultima construcție și, de altfel, și cea mai impresionantă dintre toate templele maiașe.

Foto: Bjorn Christian Torrissen

Luați de vă minunați!

0 comentarii la „Cele șapte minuni ale lumii moderne

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

The Glance

Gazing Wisdom, Exploring Places and More..

APort

"Pentru un român care știe citi, cel mai greu lucru e să nu scrie." I.L. Caragiale

pogaciblog

Welcome to your new home on WordPress.com

Claudia Adriana

iulie in doi

Nevoie de noi

"Fă ce vrei, dar înainte pune-te în rândul celor care ştiu ce vor" Friedrich Nietzsche

Trezire divina

Acesta nu e un concurs, nu trebuie sa alergi, nici macar sa incetinesti, priveste in jur si nu mai vana pe toti, n-ai nimic de dovedit, nimic de subliniat.Iar cand te-ai linistit, inima ta va sti ca muzica ta se canta.Nu pleca fara sa spui ce gandesti.  Lasa-l pe El sa te ghideze in fiecare zi.Stim cu totii ca e bine sa fii smerit. Dar nu dansa facand haz. Ai putea pierde tot. Sa nu-ti para rau.  Ai putea cadea din cer. Poti invata sa zbori doar tinand catre soare.

Liviu Rusnaciuc Petru

Să mă citești visând că te visez citind poema vieții mele de tine întrebând...

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile agli occhi ... ed anche al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

%d blogeri au apreciat asta: