Artă

Tehnica Quilling

 

De când sînt casnică (să tot fie vreo sută de ani de-atunci!), mă dedau la tot felul de activități, printre care quilling-ul.

Cei care nu știu, sigur se întreabă acum ce este, ce face sau cum se face, iar eu sînt aici și vă dau imediat răspunsul. Quilling-ul este arta răsucirii unor fâșii de hârtie, cărora li se dau diferite forme, pentru a fi lipite între ele astfel încât să rezulte o compoziție artistică de toată frumusețea. Este una din cele mai vechi arte decorative din lume, find cunoscută încă din Egiptul antic.  În timpul Renașterii, tehnica era folosită de călugări pentru a orna și decora cărțile sfinte. În secolul al XVIII-lea această tehnică ajunge și în Europa, fiind folosită la acea vreme în special de domnițele aristocrate, întru decorarea cutiilor de bijuterii, rame de fotografii, etc. În zilele noastre este, și poate fi practicată de absolut oricine dorește, inclusiv de către copii (cu atenție și supraveghere).

Pentru a înțelege cum se face, spunem din capul locului că avem nevoie de niște ustensile speciale (unele obligatoriu de procurat, că altfel nu se poate, altele se pot realiza și în casă, sau cu ce avem prin casă).

Ustensile necesare (pentru începători):

-acul quilling – (absolut necesar) un soi de furcă cu doi dinți, a căror lungime este de 5 mm;

-hârtie – fâșii de hârtie colorată, late de 3 sau 5 mm. Se găsesc de cumpărat deja gata fâșiate, ori cumpăram noi coli de hârtie și le tăiem. Recomand totuși să fie cumpărate, pentru că oricât de îndemânatici am fi, nu vor fi perfecte, dar asta numai dupa ce ați făcut ceva practică, și după ce v-ați hotărât că vă place sa faceți asta, altfel nu are rost să cheltuiți, chiar dacă nu sint scumpe. Hârtia ideală pentru quilling este de 100 g/m2, dar eu folosesc și mai groasă, și mai subțire de atât, funcție de ceea ce îmi trebuie și la ce îmi trebuie.

-lipici – necesar un tub cu vârful capacului cât mai ascuțit posibil, pentru a putea fi aplicat pe suprafață mică.

-șablon – cu diferite forme. Eu îl folosesc pe cel cu cercuri.

-pensetă;

Cei mai avansați, sau care au tranformat hobby-ul în meserie, mai folosesc unele instrumente, printre care:

-pieptene;

-mașină pentru franjurat hârtia;

-aparat de ondulat hârtia;

Dacă nu ați cedat nervos până aici, vă premiez cu un video-tutorial.  Sînt foarte multe pe youtube, care de care mai originale și mai frumoase. Iar dacă veți căuta pe Google imagini, veți leșina de încantare.

Avantajul acestei tehnici este că, odată însușită cât de cât practica, veți putea realiza oricând, pentru oricine, felicitări, tablouri, rame, mărțișoare (că tot se apropie luna Martie). Veți putea realiza opere unice și originale, cu puțină fantezie și ceva mai multă răbdare și dedicație.

Se încumetă cineva?  🙂  Dați-mi de știre.

6 comentarii la „Tehnica Quilling

 1. Mihaela Nicoleta S

  Buna. Poti sa imi spui te rog de unde ai cumparat franjuratorul si daca si-a facut treaba bine? Eu am de la Daco si dupa cateva utilizari a cedat lamela ce impinge hartia…sa nu mai spun ca am dat aproape 50 lei pe el…Multumesc.

  Apreciază

  • Salut Mihaela 🙂

   Franjurator nu am, franjurez singura (cu foarfecele) cand am nevoie, si pentru mine e mai ok, pentru ca am libertatea sa dau diferite forme petalelor. Ustensilele pentru Quilling, inclusiv hartie, eu le-am luat pe toate de pe net, de pe site-ul http://www.mustash.ro. Seriozitate, calitate si preturi ok (nu fac reclama, dar chiar am fost multumita).

   Apreciază

 2. Pingback: String art – Lumea de lângă tine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

De la lume adunate si-napoi la lume date

Recomandari amicale si sincere a unui produs sau serviciu..,. Te poti baza pentru un sfat de calitate.Te ajut sa iti promovezi produsele

Sinapse

Simple, dar cu viață

So many books so little time

Omul este atat cat intelege.

BeingHuman

Makeup is art. Beauty is spirit.

My nature journal

By Adela Teban

Chaotic Shapes

Art and Lifestyle by Brandon Knoll

racoltapetru6

Just another WordPress.com site

The Godly Chic Diaries

BY GRACE THROUGH FAITH

SUNT UN ADOLESCENT REBEL

.... si asa vreau sa raman...

„Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

Sunt lipsit de complexe pe un fond timid/ unii bibliotecari ar zice ca-s agresiv//Sunt eroul meu din nou, tot ce zic e zid Cand sunt tras par treaz , cand sunt treaz par zid..

Poeme nemuritoare

„Poezia este o artă care doare. Doare atât cât doare arta. Toată arta la un loc nu ustură însă aşa de tare ca poezia.”

supravietuire a-z

Daca te pregatesti inseamna ca esti un optimist.

%d blogeri au apreciat asta: